För barn och barnsliga

Upplev Trelleborg tillsammans med barnen

Trelleborg med omnejd är ett spännande område att uppleva tillsammans med barnen. Både stora och små hittar roliga saker att göra och upptäcka. Kanske hittar ni egna guldkorn och kan tipsa oss, annars har vi samlat kul saker att upptäcka nedan.

Trelleborgen

Vikingaområdet Trelleborgen ligger nästan mitt i Trelleborgs stadskärna och har café, museum och shop som är öppna sommartid. Resten av året kan du besöka utomhusområdet och själv läsa spännande vikingafakta på skyltarna. I dammarna utanför borgen finns även grodor att spana efter! Ta gärna med picknick vid fint väder!

Se på karta.

Albäcksskogen

Skogen är genombruten av gångstigar och motionsslingor samt ett par konstgjorda dammar. Runtom i skogen finns bord och bänkar och även grillplatser för den som vill ha picknick. Här kan du leka på äventyrslekplatsen och på flera öppna gräsytor. Bäst att håva efter småkryp är den sydvästra dammen.

Se på karta.

Generationsparken

I Generationsparken hittar du både skatepark, boulebana, utegym och lekplats. Den ligger intill Parken (f.d. Folkets Park) där det då och då anordnas evenemang både inomhus och på utomhusscenen. Parken ligger också nära city för den som blir hungrig.

Se på karta.

Dalabadet

Härlig strand i östra delen av Trelleborg med lång brygga, finkornig sand och närhet både till padel, lekplats och strandrestaurangen Siluett. Här kan du med andra ord spendera en heldag! Stadsbuss 2 går direkt till Dalabadet från Trelleborg C.

Se på karta.

Beddinge havsbad

Idyllisk strand som tagen ur ett semesterreportage från Medelhavet (fast i Trelleborgs kommun!). Här kan man spendera långa lata dagar på stranden, äta på intilliggande restauranger och bara ha det bra. Här finns även ny fin lekplats i trä. Åk hit över dagen med buss 190 från Trelleborg C.

Se på karta.

Smyge kärr

Kolla in grodor, paddor, salamandrar, insekter och spännande fåglar vid Smygekärr, ett annorlunda naturområde nära Smygehuk. Du kommer hit med buss 190 från Trelleborg C och hoppar av på hållplats Smygehuk hamnen. 

Se på karta.

Gislövs hamn

Ät glass och titta på nya och gamla båtar i Gislövs hamn. Buss nr 2 går till hamnen från centrum och fri parkering finns. Stetti hamncafé har öppet sommartid och erbjuder kaffe, glass och annat gott. Sirmiones skeppslag har utställning av gamla båtar.

Se på karta.

Smygehuk fyr

Smygehuk fyr är ett 18 m högt torn byggt i järn år 1883. Efter att ha varit nedsläckt under många år återtändes den år 2001 och vägleder nu fritidsbåtar och lokala fiskare runt udden. Fyren är öppen för besök under sommaren och under vinter efter överenskommelse. Fyrens vindlande trappor leder upp till toppen och en en underbar utsikt.

Se på karta.

Trelleborgs stadspark

I Stadsparken hittar du bland annat mandarinänder, bronskalkoner, myskankor, snögäss och svarta svanar. Det finns även sex stycken ”Små varelser” som är små bronsskulpturer gjorda av Ralf Borselius. Lösgående gäss, påfåglar och höns vistas i parken. Omtyckt lekplats.

Läs mer om Stadsparken

Välj bland många roliga evenemang för barn

Se kommande evenemang

Restaurang & fikatips för barnfamiljen

Pinchos

Familjevänlig restaurang där du beställer smårätter, alias tapas, via en app. Mysig, kul och fantasirik inredning med mycket att titta på. Många vegorätter och allergifri mat. Liten uteservering sommartid på baksidan.

Läs mer.

Systrar & bönor

Ombonat café, restaurang och bed & breakfast mitt i Trelleborg City på gågatan. Här kan du bo i trevliga rum och såklart äta både lunch och fika gott. Mackor, sallader, varmrätter, pannkakor, bullar, vego, glutenfritt och laktosfritt finns på menyn.

Läs mer. Se på karta.

Beddingeglassen

Mysigt glasscafé i trädgårdsmiljö ett stenkast från havsbadet i Beddingestrand. Här kan du fika på skånsk Otto-glass i hemgjorda strutar, vegan-glass från Lovice, och för trötta föräldrar finns såklart kaffe.

Läs mer. Se på karta.

Våra bästa familjetips

Besök Hallongården

Hallongården ligger i Bodarp. Här kan du klappa djur och plocka både hallon, blåbär, jordgubbar, krusbär och sparris. Dessutom finns här hallonketchup och en massa andra godsaker att fika på. Läs mer här.

Titta på färjorna

Om du åker ut till utkiken i de östra delarna av Trelleborg så ser du allt spännande som händer i Trelleborgs hamn. Ta med en kikare så får du se hur det går till när man lastar de stora färjorna. Eller använd en av kikarna på plats. Se på karta.

Provsitt stora flygmaskiner

På Stenbäcks Flygmuseum kan du se och klättra upp i riktigt stora flygmaskiner. Här finns både civila och militära flygplan, motorer, instrument, flygplansmodeller och andra spännande saker. Läs mer.

Spana efter grodor

Det bor inte bara vikingar på Trelleborgen. I dammen finns massor av grodor! På sommaren sjunger de fint i dammen och i butiken finns både pussvänliga och ätbara grodor att köpa. Tänk på att vara snäll när du spanar på grodorna i dammen! Du hälsar ju på i deras hem. Se på karta.

Se en äkta döskalle

På Trelleborgs museum i utställningen Öga mot Öga finns världens mest kände trelleborgare! Det är en man som levde på vikingatiden och som fick sina framtänder filade i ett mönster. Undrar varför han gjorde så? Det får du reda på om du ställer dig öga mot öga med en avbild av honom som finns på museet. Se på karta.

Spela DiscGolf

Ta med familjen och spela DiscGolf i Sveriges sydligaste DiscGolfPark. Det enda du behöver är en Disc eller en vanlig Frisbee. Läs mer här.

Spela minigolf

Utmana vänner och familj och spela en match på bangolfbanan i Beddingestrand. I området hittar ni restauranger, café och glasskiosk. Besöker ni banan på sommartid och vill svalka er har ni även en badstrand ett stenkast bort. Läs mer om öppettider här

Besök kalkugnarna i Smygehamn

För den historieintresserade familjen kan ett besök till Smygehamns kalkugnar vara trevligt! Ta en gruppselfie vid kalkugnarna som liknar Star Wars-hus. Passar om ni gör en Smyge-runda!