• Svenska
  • English
turist@trelleborg.se 0410 - 73 33 20

Simons blomkålssoppa med Salsicca

INGREDIENSER

1 blomkålshuvud
3 schalottenlökar
2 klyftor vitlök
1 äpple
4 dl mjölk
4 dl vatten
2 msk gräddfil
2 msk smör
2 msk olivolja
1 färskkorv, salsiccia eller annan typ
6 salvia blad
4 syltade gröna tomater

Så här gör du:

Skölj blomkålen och dela den i 4 lika stora delar. Spara de gröna täckbladen från roten på blomkålen.
Skala och hacka upp 2 schalottenlökar och vitlöken i tunna strimlor.

Fräs lök och vitlök i lite olja utan att det tar färg, tillsätt blomkålen samt vatten och mjölk. Koka tills blomkålen är helt mjuk, ca 20 minuter. Tillsätt ev. lite vatten om det behövs. Blomkålen ska hela tiden vara täckt.

Sila blomkålen men spara lite av kokvattnet. Mixa i en blender, smaka av med olivolja, smör och salt. Styr konsistensen med det sparade kokvattnet.

Tärna upp äpple i små tärningar. Sprätt upp färskkorven och ta ut färsen från skinnet. Finhacka schalottenlöken och salvian.

Stek färsen hastigt i en varm panna med lite olja, tillsätt lök, blomkålsbladen och äpplet. Avsluta med en liten klick smör, salvia, salt och peppar. Servera med gröna syltade tomater.

 

GRÖNA SYLTADE TOMATER

1 dl vitvinsvinäger
1 dl vatten
1 dl socker
Gröna tomater

Så här gör du:

Värm upp vinäger, vatten och socker under uppvispning. Låt svalna till ca 37 grader och slå över tomaterna. Lägg i en syltburk. Har du inte gröna tomater så funkar det fint med vilken tomat som helst.

Receptet ger ca 4 portioner

Receptet kommer från Weinbergs.

Fler recept från våra matkreatörer finns här:

Fler recept