På två hjul längs sydkusten

Cykelturer runt Trelleborg och Smygehamn

Cykling är ett utmärkt transportmedel i Trelleborg och längs sydkusten. Inne i staden ligger allt inom cykelavstånd och vägnätet är anpassat för cyklister med många fina cykelbanor. Längs sydkusten löper en av Sveriges nationella cykelleder – Sydkustleden, men vi vill gärna tipsa om några mer exklusiva pärlor. Sätt dig tillrätta på cykelsadeln och testa någon av Visit Trelleborgs fyra cykelturer. Två av dem utgår från Trelleborg och två från Smygehamn. Turerna guidar dig till kultur, historia och besöksmål längs med vägen. 

Klicka på en av turerna för att se en karta.

$

Bodarpsturen

27 km 

$

Virestadsvarvet

25 km

$

Stora Smygerundan

55 km 

$

Lilla Smygerundan

25 km

Nationella cykelleder

Trelleborg är en sydlig knutpunkt för Sveriges tåg- och färjetrafik. Och visst faller det sig naturligt att starta i Sveriges sydligaste stad om du ska ge dig ut på upptäcktsfärd i vårt avlånga land? Sydkustleden och Sverigeleden är två nationella cykelleder som lotsar dig till natur och kultur i Skåne och Sverige. 

Sydkustleden (röd skyltning)

Sydkustleden är en av Sveriges nationella cykelleder för turism och rekreation. Tillsammans med Kattegattleden (Helsingborg-Göteborg) och Sydostleden (Växjö-Simrishamn) bildar de cirka 90 mil sammanhängande cykelled av hög standard. Huvudsträckningen går mellan Simrishamn-Ystad-Trelleborg-Skanör/Falsterbo-Malmö-Landskrona-Helsingborg.

Ladda ner karta över Sydkustleden här

Sverigeleden (grön skyltning)

Sverigeleden startar på Konstinentgatan mitt emot Trelleborgs centralstation. Det är en nästan rikstäckande cykelled som passerar alla Sveriges landskap förutom Gotland. Leden går på allmänna vägar, mestadels på asfalt, och är uppdelad i en huvudled och ett antal alternativa leder. I Trelleborgs kommun går leden till stor del på cykelväg. Sverigeleden är skapad av Svenska Cykelsällskapet.

Läs mer här.

 

Ta hand om din tvåhjuling

Vid Trelleborg C kan du parkera din cykel under tak i  en av de nästan 500 cykelparkeringarna. Här finns också gott om parkeringar för ramlåsning.

Behöver du pumpa din cykel så finns cykelpumpar vid Trelleborg C och vid toaletten på Stortorget. På Smygehuk finns pump vid hamnen och vid toalettbyggnaden.

Hyr din cykel

Vill du ge dig ut på cykeläventyr men saknar cykel? Inga problem, här hittar du till närmsta cykeluthyrare. Bor du på hotell, vandrarhem eller B&B? Ibland finns det cyklar att låna.

Fribergs cykel

Hedvägen 123, Trelleborg

Beddinge cykeluthyrning

Östrabovägen 43-0, Beddingestrand

Hyr en hoj

Trelleborg Strand Camping