• Svenska
  • English
turist@trelleborg.se 0410 - 73 33 20

Cykla i Trelleborg på Skånes sydkust!

Från cykelsadeln kan du uppleva Trelleborg på ett härligt sätt. Följ den vackra kuststräckan eller välj någon av de natursköna rundor som finns i norra delarna av Trelleborg. Trelleborg stad har ett väl utbyggt cykelvägnät och det mesta ligger inom cykelavstånd. Här finns flera olika leder att följa som bjuder på en mängd upplevelser genom en varierande natur. Lederna följer mestadels cykelbanor men även mindre trafikerade vägar inne i landet. Vägarna håller hög standard och är lågt trafikerade.

 

GRÖN SKYLTNING
Sverigeleden startar utanför Visit Trelleborg. Den är en nästan rikstäckande cykelled och passerar alla Sveriges landskap utom Gotland. Leden går på allmänna vägar , mestadels på asfalt, och är uppdelad i en huvudled och ett antal alternativa leder. I Trelleborgs kommun går leden till stor del på cykelväg. Sverigeleden är skapad av Svenska Cykelsällskapet.

SVART SKYLTNING
Cykelspåret är en cykelled som följer Sveriges kuster. Huvudsträckningen är kring 2 500 kilometer lång och går mellan Ystad och Harparanda. Dock finns leden utmärkt redan i Trelleborg. Leden är anlagd av Cykelfrämjandet.

RÖD SKYLTNING
Sydkustleden är Sveriges tredje nationella cykelled för turism och rekreation. Den knyter samman de två första nationella cykellederna Kattegattleden (Helsingborg-Göteborg) och Sydostleden (Växjö-Simrishamn). Tillsammans bildar de cirka 90 mil sammanhängande cykelled av hög standard. Huvudsträckning: Simrishamn-Ystad-Trelleborg-Skanör/Falsterbo-Malmö-Landskrona-Helsingborg. Region Skåne ansvarar för Sydkustleden. Ladda ner kartan här.

GUL SKYLTNING
Den gula leden är Trafikverkets skyltning. Den går mellan Trelleborg, Svedala och och Staffanstorp.  Ladda ner kartan här.

CYKELBANOR I STADEN
Trelleborg stad har många fina cykelbanor för att göra det lättare för dig att ta dig fram. 

 

Personalen på Trelleborgs turistcenter har tagit fram 4 egna cykelturer.

Utgångspunkten är Trelleborg och Smygehuk och du blir guidad till kultur, historia och besöksmål utmed vägen. Turerna går längsmed befintliga vägar. Trelleborg ligger i gammalt natur- och kulturlandskap. Terrängen är varierad med stränder och strandängar, vidsträckt slättlandskap med åkrar och pilealléer och kuperat skog- och backlandskap. Ta cykeln och ge dig ut på upptäcksfärd i de vackra omgivningarna!

Bodarpsturen 27 km – blå slinga
Virestadsvarvet 25 km – röd slinga
Stora Smygerundan – 55 km – svart slinga
Lilla Smygerundan – 25 km – grön slinga

Du kan ladda ner kartan här. Kartan finns även att hämta kostnadsfritt på Trelleborgs Turistcenter och på Smygehuks turistinformation.

Cykelpumpar
I Trelleborg kan du pumpa din cykel i någon av stadens cykelpumpar när du vill. Pumparna finns centralt placerade vid Trelleborg C och vid toaletterna på Stortorget.Pump finns även i Smygehuk vid hamnen.

 

Hyr cykel
Vill du ge dig ut på cykeläventyr men saknar cykel? Inga problem, här hittar du till närmsta cykeluthyrare. Bor du på hotell, vandrarhem eller B&B?

Ibland finns det cyklar att låna.

Cykelparkering vid Trelleborg C
Det är ofta smidigare att cykla än att ta bilen i Trelleborgs stad. I Trelleborgs tätort bor de flesta inom inom cykelavstånd för knutpunkter till kollektivtrafik och kan enkelt cykla till buss- och tågförbindelser. Vid Trelleborgs C kan du ställa din cykel i ett av de nästan 500 cykelparkeringarna. De flesta platserna finns under tak och det finns gott om parkeringar för ramlåsning.