• Svenska
  • English
turist@trelleborg.se 0410 - 73 33 20

Mat på skånska - Fredriks Rullrån

Härliga klassiska rullrån är så otroligt gott! Du kan äta dem precis som de är, men receptet kan också användas till att göra korgar och glasstrutar att fylla med godsaker. Om du vill piffa upp dem kan du doppa dem i choklad eller fylla med smaksatt grädde.

INGREDIENSER TILL CA 20 RULLRÅN:
100 g smör
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk äkta vaniljpulver, eller  1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2 dl vatten

GÖR SÅ HÄR:
1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Blanda socker, vanilj, mjöl och kallt vatten till en jämn smet. Tillsätt det smälta smöret.
3. Värm rånjärnet på båda sidor på spisplatta  på medelvärme och smörj det första gången med smör.
4. Klicka i ungefär 1-2 msk smet. Grädda rånen guldgula på båda sidor och rulla ihop dem så fort de är färdiggräddade.

OM FREDRIK
Fredrik Nylén blev inspirerad av sin gammelmormor till att börja baka. 2013 kom han 2:a i Tv-programmet Hela Sverige bakar. Fredrik bloggar på tidningen Hembakats hemsida och även frilansat en del. Han har även släppt en bok, ”Fredriks fika”.

Fler Recept från Fredrik Nylén