ALTERNATIV 3

Bland konst och kultur

Sammanfattning

Dalabadet

  • Kallbadhus
  • Lokal konst

Dalköpinge ängar

  • Tydlig markering av ingångarna
  • Spång för ökad tillgänglighet
  • Ljudberättelser för olika åldrar och intressen 
  • Evenemang året runt

Gislövs hamn

  • Foto & konstutställningar utomhus

  • Bodar för lokala aktörer bakom de befintliga husen vid uppställningsplatsen

FÖLJ MED TILL FRAMTIDEN…

”-Åh vad resan gick snabbt, utbrister barnbarnet när vi går av bussen från Malmö vid Dalabadet. Det gjorde den verkligen och nu behöver vi bara välja mellan det nya fina kallbadhuset eller stranden. Det blir stranden idag och vi hittar vi en plats där vi slår oss ner i den varma sanden.

Lokala ljudberättelser

Här ifrån är det nära till bryggan, där några lokala konstnärer ställer ut och vi kan samtidigt ha koll på barnbarnet som badar i det långgrunda vattnet. Vi njuter av konst och bad innan det är dags för lunch på restaurangen vid havsbadet. När alla ätit upp promenerar vi mot den tydliga entrén till Dalköpinge ängar.

Allihop är nyfikna på ljudberättelserna som anpassas efter säsongen året runt. Barnbarnet väljer en historia skriven av en lokal barnboksförfattare. Vi vuxna väljer att lyssna på en diktsamling och en historisk berättelse om livet i Gislöv runt sekelskiftet. Så härligt med lokala ljudberättelser för alla åldrar! Jag njuter av känslan att slå mig ner på bänken på ängen och få lyssna på en dikt som så perfekt passar för platsen eftersom den faktiskt skrivits för just den här bänken som jag sitter på.

Butiksbodar i hamnen

Sakta strosar vi vidare mot den mysiga hamnen i Gislövs läge där vi tittar på båtarna och alla de seglande sommargästerna. När vi promenerar ut längs pirerna är det fotoutställning med lokala fotografer där man printat foton på tyg som spänts upp. Där segelbåtarna brukar stå uppställda på vinterhalvåret finns fullt av små mysiga butiksbodar som smälter fint in i hamnmiljön. Här får vi verkligen vårt lystmäte i lokal hantverkskonst och hantverksmat.

Något för alla

Vi läser om de många kultureventen som planeras under året. Här finns något för alla och vi skriver bland annat in vinterns mysiga ljuspromenader och ficklampssafari i kalendern. Höstens återbruksfestival vill vi inte heller missa.

Dagens avslutas med en glass på den lilla serveringen längs vattenkanten med en fantastisk utsikt över havet. Nu väntar bara den korta bussfärden hem efter en underbar dag tillsammans.”

Fler tankar?

När du nu har tagit dig tid att läsa alternativen, betygsatt dem och motiverat dina svar, är det dags för nästa steg.
Det kanske har dykt upp funderingar eller idéer längs vägen? Ta dig vidare på länken här nedanför och dela med dig.
 

Skriv dina tankar här >

Läs alla utvecklingsalternativen

1. Familjens favoritplats vid havet

På cykelavstånd från stan med spännande aktiviteter för alla. Läs mer >

2. En plats att andas på

Kallbadhus, lugna promenader och mindfullness. En plats vid havet för att få andas ut, sänka tempot och njuta på under hela året. Läs mer >

4. En matupplevelse att vallfärda till

Det allra bästa av Skåne skapar matupplevelser och njutning i världsklass som lockar besökare från hela världen. Läs mer >