ALTERNATIV 2

En plats att andas på

Sammanfattning

Dalabadet

  • Kallbadhus
  • Utomhusduschar
  • Ny bastu med grästak
  • Odlingar med skånsk blomsterprakt

Dalköpinge ängar

  • Bänkar som smälter in i omgivningen 
  • Spång för ökad tillgänglighet

Gislövs hamn

  • Sittplatser längs vattenkanten
  • Fler restauranger

FÖLJ MED TILL FRAMTIDEN…

”-Äntligen! Jag har tagit mig till Dalabadet. Jag känner hur lugnet infinner sig och pulsen saktar ner. Så skönt att få landa efter en stressig vecka.

Ibland varvar jag ner med ett dopp i havet och en dusch i de fina utomhusduscharna eller med en stunds strandyoga vid den lugnare delen av badet en bit från bryggan. Det fina kallbadhuset är alltid ett alternativ vintertid. Men idag behöver jag få vara för mig själv, så jag promenerar längs den lummiga stigen mot Dalköpinge ängar, platsen där jag alltid hittar mitt lugn – året runt.

Avslappnande utsikt

Odlingsbäddarna längs promenaden prunkar av skånsk blomsterprakt. Jag ser den nybyggda bastun med sitt grästak som myllrar av bin, humlor och andra nyttiga insekter. Bänkarna längs den spångbelagda promenaden är placerade på ett sätt som gör att det känns som jag har hela platsen och den avslappnande utsikten ut över havet alldeles för mig själv. Vid ett av vattendragen slår jag mig ner en stund på min andra favoritbänk, den där man kan stanna upp och lyssna på det porlande vattnet.

Tänk vad speciell och äkta den här platsen är, oavsett årstid. Helt underbart! Innan det är dags att lämna Dalköpinge ängar tänker jag att det verkligen är fantastiskt med gröna lungor som den här.

Alla sinnesstämningar

Jag väljer mellan att avsluta kvällen med mer liv och rörelse vid restaurangen vid Dalabadet eller i ett lugnare tempo vid Gislövs hamn. Till slut faller valet på tapasrestaurangen vid hamnen där jag njuter av folklivet i hamnen. Det finns verkligen något för alla sinnesstämningar i det här området. Så här borde varje arbetsvecka avslutas.”

Fler tankar?

När du nu har tagit dig tid att läsa alternativen, betygsatt dem och motiverat dina svar, är det dags för nästa steg.
Det kanske har dykt upp funderingar eller idéer längs vägen? Ta dig vidare på länken här nedanför och dela med dig. 

Skriv dina tankar här >

Läs alla utvecklingsalternativen

1. Familjens favoritplats vid havet

På cykelavstånd från stan med spännande aktiviteter för alla. Läs mer >

3. Bland konst och kultur

Tre platser fyllda med konst, kultur och härliga upplevelser året runt.  Läs mer >

4. En matupplevelse att vallfärda till

Det allra bästa av Skåne skapar matupplevelser och njutning i världsklass som lockar besökare från hela världen. Läs mer >