ALTERNATIV 1

Familjens favoritplats vid havet

Sammanfattning 

Dalabadet

  • Ny grillplats
  • Aktivitetsplats för barn & unga
  • Uthyrningscenter 
  • Aktiviteter i de tomma husen

Dalköpinge ängar

  • Tydlig markering av ingångarna 
  • Spång längs stigen för ökad tillgänglighet 
  • Ljudberättelser för olika åldrar och intressen
  • Krattor och soptunnor längs stranden

Gislövs hamn

  • Sommarserveringar som smälter in i miljön

FÖLJ MED TILL FRAMTIDEN…

”-Cyklarna är packade och hela familjen är redo för en härlig dag vid havet. Tänk vilken lyx att kunna bada året runt bara några kilometer från Trelleborg! För den minsta i familjen är skyltarna längs cykelvägen hela vägen från stan till stranden ett kul äventyr. Vi räknar ner kilometrarna till Dalabadet tillsammans samtidigt som vi håller rätt kurs.

Populär aktivitetsplats

På stranden slår vi oss ner där det är lugnt nog för oss vuxna att läsa en bok, samtidigt som barnen har nära till både glassen i fiket och badet. Hoppkudden som ligger vid bryggan och stand up padel-uthyrningen intill är roliga och populära aktiviteter för barnen.

Efter en stund går tonåringen till aktivitetsplatsen vid padelbanan. Shuffleboarden och de andra spelen där är populära, speciellt när vädret inte är på topp. Den yngsta tar med sig pappa och spelar en omgång minigolf för att sen spendera en stund i lekdelen i skogsdungen. Att dansa i dansbågen är alltid en favorit.

Olika upplevelser

När vi lunchat vid grillplatsen tar vi med våra cyklar mot Dalköpinge ängar. Längs den spångbelagda och fint tillgängliga stigen finns olika upplevelser att välja på under hela året. Minstingen vill lyssna på en spännande historia medan tonåringen scannar QR-koder och löser en deckargåta. Båda berättelserna utspelar sig just här på ängen. Vi vuxna njuter av lugnet, men stannar då och då till vid skyltarna som berättar om platsen, vattendragen, djurlivet och annat intressant.

Vi sätter oss vid en av forten och tittar ut över havet. På en skylt berättas det om vad skräp från havet innebär för djuren i strandkanten. Barnen tar var sin kratta som står lutade mot fortet och ger sig ut på skräpjakt.

Mysiga hamnserveringar

Efter 10 minuters lugn promenad är vi framme i Gislövs hamn där vi stannar och tittar på båtarna vid veteranbåtsbryggan. Plötsligt upptäcker vi att tonåringen vikt av och har fullt upp med att fånga snygga motiv till TikTok-tävlingen som pågår i hamnen.

Vi botaniserar lite bland de mysiga serveringarna i hamnen innan vi avslutar äventyret med en glass på en av pirarna och cyklar hemåt i den sköna kvällssolen.”

Fler tankar?

När du nu har läst alternativen, betygsatt dem och motiverat dina svar, är det dags för nästa steg.
Det kanske har dykt upp funderingar eller idéer längs vägen? Ta dig vidare på länken här nedanför och dela med dig. 
Skriv dina tankar här >

 

Läs alla utvecklingsalternativen

2. En plats att andas på

Kallbadhus, lugna promenader och mindfullness. En plats vid havet för att få andas ut, sänka tempot och njuta på under hela året. Läs mer >

3. Bland konst och kultur

Tre platser fyllda med konst, kultur och härliga upplevelser året runt. Läs mer >

4. En matupplevelse att vallfärda till

Det allra bästa av Skåne skapar matupplevelser och njutning i världsklass som lockar besökare från hela världen. Läs mer >