• Svenska
  • English
turist@trelleborg.se 0410 - 73 33 20

Golfa i Trelleborg året runt

 

Naturupplevelser, variation och starka karaktärer. Så skulle vi beskriva våra golfbanor. Tack vare milda vintrar kan våra klubbar ofta erbjuda ordinarie greener året runt. Vi har tre banor i kommunen. Trelleborgs GK ligger i västra delarna av kommunen, Bedinge i öster och Tegelberga i norr. Tre vitt skilda banor med mycket karaktär.

Bedinge GK
En drive från badstranden ligger Bedinge – Sveriges sydligaste golfbana. Banan är en öppen parkbana med par 70. Det är en året-runt-öppen parkbana belägen på sandjord, vilket innebär att sommargreenerna normalt är öppna året runt. Banan är lätt att gå och passar speciellt seniorer såväl herrar som damer.  Banan är lätt och snabb att gå men tekniskt krävande där en välgenomtänkt spelstrategi lönar sig. Rondtider oftast under 4 timmar med möjlighet till fikapaus efter 9 hål. Utmärkta träningsmöjligheter med 6-håls kortbana och flera olika träningsgreener för chip-, pitch- och putträning. Väl tilltagen drivingrange som är över 250 meter lång. Här finns även Golfshop samt restaurang.

Trelleborgs GK
Välkommen till en av Sveriges få linksbanor och landets absolut sydligaste. Trelleborgs Golfklubb erbjuder en ovanligt vackert belägen och utmanande 18-håls seasidebana med linkskaraktär.
Banan är, enligt den kände golfbanearkitekten Peter Chamberlain, ”en av de få riktiga seasidebanorna i Sverige”. För precis som en riktig sådan så smälter Trelleborgsbanan in i naturen och visar respekt för alla dess invånare – från stora fågelflockar till sällsynta orkidéer.
Från samtliga hål är havet synligt och det är en fantastisk vy med horisonten i fjärran och båtarna som seglar ut och in till Trelleborgs Hamn. Här finns också golfshop och en restaurang med havsutsikt.

Tegelberga GK
I Alstad norr om Trelleborg, där landskapet böljar sig som mest och rapsen växer som gulast, ligger Tegelberga GK, en 27-hålsanläggning i utmanande kuperad terräng och med en fantastisk utsikt över den skånska slätten. Den ursprungliga 18-hålsbanan öppnades 1990 och hade Peter Chamberlain som banarkitekt, för övrigt den första av de mer än 40 banor han designat under sin karriär. Den kompletterades med en fullängds 9-hålsslinga 2002 som även tjänstgör som en av Sveriges bästa Pay & Playbanor.
Tegelberga har karaktären av en klassisk kuperad skotsk hedbana i skånsk miljö med intressanta naturinslag såsom de så kallade dödissjöarna som utgör minnen från den senaste istiden.
Enligt Peter Chamberlain är Tegelberga ”en bana som den erfarne spelaren inte kommer att tröttna på och för nybörjaren blir det en inspiration till ”greater things”. Här finns även golfshop samt restaurang.