Gör en dagsutflykt till Trelleborg

 

Trelleborg är den perfekta dagsutflykten från Malmö. Det tar endast 30 minuter med tåget Från Malmö C till Trelleborg C. Från Trelleborg C är det gångavstånd till sevärdheter och shopping i Trelleborg stad. Trelleborg är en charmig småstad med små unika butiker och trevliga cafeer. Hit är det enkelt att ta sig på utflykt över dagen.

Börja dagsutflykten med en fika på något av Trelleborgs mysiga caféer. Strosa sedan genom Stadsparken och leta efter våra roliga invånare, lek på lekplatsen eller mata ankorna. I västlig riktning från Stadsparken ligger Trelleborgs museum. På museet kan du bla se utställningen ”Öga mot öga” ,en unik utställning som tar med dig på en resa med start i vikingatiden och bakåt. Här kan du bland annat se skalenligt rekonstruerade modeller av den omskrivna handelsresande vikingen och ”Drottningen från Vemmerlöv, Skateholmarnas 7000-åriga gravar och mycket annat spännande.  Utanför museet, mitt på Stortorget står Axel Ebbes konstverk Sjöromen . Vintertid finns här även en isbana som kallas Isormen.

Dags för lunch?
I city finns mycket att välja emellan. Allt från Sushi till husmanskost. Efter lunch kanske du vill utforska Algatan som är Trelleborgs shoppingstråk, eller ta en kort busstur  ( 20 minuter ) till Smygehuk och uppleva vinden i håret på Sveriges sydligaste udde. Sommartid kan du ta Palmbussen, en Londonbuss till Smygehuk. Turen är gratis och tar dig även inom Dalabadet och Gislövs hamn. Ta chansen och se den fina kuststreckan från ovanvåningen på bussen. Vill du hellre stanna i Trellelborg och ta dig runt gratis finns Palmtåget. Palmtåget går runt i staden sommartid och är kostnadsfritt. Gå av där det passar dig och hoppa sedan på nästa tåg som kommer. I city finns bla Valens köpcentrum för dig som vill shoppa under tak