Gruppresor & konferenser

Trelleborg – där sydkusten och den skånska slätten möts

Sveriges sydligaste stad ligger vackert omfamnad av Östersjöns glittrande vatten och den bördiga landsbygdens böljande åkrar. Häng med bland våra handplockade produkttips för stora och små grupper. Vi mixar attraktiva teman som lokal mat och dryck med shopping, vikingar och unika besöksmål som Smygehuk och Jordberga slott. De korta avstånden gör att det är lätt att kombinera stadens utbud med den inspirerande landsbygden.

Kustnära upplevelser för stora och små grupper

Trelleborg i sig är en vänlig och välkomnande stad. I centrum finns lättillgängliga gågator med butiker och restauranger, vackra parker och en skön
avslappnad känsla
som bjuder in besökare att strosa, shoppa, fika och njuta. De frigående påfåglarna, palmerna som placeras ut varje sommar och den
livliga färjetrafiken ger staden en kontinental känsla.
Sydkustens sträckning mellan Skåre i väster och Skateholm i öster är en fond för kustnära upplevelser
för stora och små grupper.
Här finns både badstränder, strandängar, historiska fiskelägen och pittoreska småbåtshamnar.

Besök Trelleborgs Museer

Visste du att Trelleborg fått sitt namn efter en vikingatida ringborg som hittats och återskapats mitt i centrum? Hos Trelleborgs museer, som är nominerade till ”Årets museum 2023”, kan du gå i vikingarnas fotspår. Börja hos vikingaborgen Trelleborgen och den nya multimediaupplevelsen ”Borgen vid Havet”. Besök sedan Trelleborgs museum och utställningen ”Öga mot Öga” som börjar i vikingatid och leder dig 7000 år tillbaka i tiden till Skateholmarna – världsberömda fynd från individer som återskapats med hjälp av DNA-teknik.

Se fler tips på upplevelser och sevärdheter här. 

Sveriges sydligaste udde Smygehuk

Sydkustens klart lysande stjärna är ändå Smygehuk, Sveriges sydligaste udde.
Här är det lätt att parkera med buss och området bjuder på ett varierat utbud av konst, hantverk, musik, allsångskvällar och andra evenemang. Bland butikerna på udden finns bland annat Södrast och Vackra Blommor och Ting som tilltalar den inredningsintresserade samt Köpmansmagasinet med lokal konst och hantverk. Smyge Rökeri serverar läckerheter från havet och Café Smyge lockar med Sveriges sydligaste räkmacka.

Läs mer om Smygehuk här.

Det skånska skafferiet

Den bördiga jordbruksmarken som omger Trelleborg kallas ofta för Skånes skafferi. Här finns mathantverkarna och de
modiga kockarna som tar passionerat avstamp i högkvalitativa råvaror och skånska mattraditioner. En rundtur med
gastronomiska förtecken ger en upplevelser som får smaklökarna att jubla.

Restauranger

Fira med släkt och vänner eller förgyll vardagen med ett restaurangbesök i citymiljö, längs havet med bästa utsikten, eller på den bördiga slätten.

Se en lista på restauranger här. 

Caféer

Ta en paus på utflykten och ladda batterierna på något av våra många caféer. Njut av bröd, kakor
och bakverk – ofta ljuvligt hembakat.

Se en lista på Cafeér här.

Lokala produkter

En korg med lokalproducerade godsaker är perfekt när du vill skämma bort någon du tycker om – eller dig själv! Här hittar du ett brett utbud.

Se en lista på våra lokala producenter här. 

Grönby Chark

Mitt ute i det bördiga landskapet, omgivet av åkrar, betesmark och fågelsjöar, ligger Grönby Chark – vinnare av Visit Trelleborgs Guldpalm 2021. Här köper du handgjorda charkuterier med dig hem, eller slår dig ner och njuter på plats. Den hungrige väljer en vedungsbakad pizza toppad med handplockade godsaker från charken och annat gott. Tänk på att de populära pizzorna måste förbokas.

Läs mer om Grönby Chark här. 

Hällåkra vingård

Norr om Trelleborg, där backlandskapets natursköna kullar möter Söderslätt, ligger Hällåkra Vingård. Här odlar familjen Hansson, femte generationen på gården, vindruvor som blir till röda, vita, mousserande och söta viner. Ta en promenad i vinfältet, njut av lokal dryck och mat i Vinoteket eller boka en guidning och provning med vinbonden själv. I odlingen hittar du även äpplen till John Taylors Dryg Cider och blommor för självplock.

Läs mer om Hällåkra vingård här.

Hallongården

Hallon är det röda, pulserande hjärtat i Hallongårdens verksamhet. Detta är ett härligt utflyktsmål för familjen med gårdsbutik och café som serverar hallongodsaker mm året runt. Sommartid erbjuds självplock av hallon, jordgubbar och andra bär och du kan hälsa på gårdens djur. Hallon hittar du i såväl traditionell marmelad- och syltform, som i ketchup, dessertsås och goda drycker.

Läs mer om Hallongården här.

 Hotell och boende på Sydkusten

I Trelleborg och på Sydkusten står hotellen redo med varm gästvänlighet och personligt bemötande. Här finner du allt från moderna hotell mitt i city,
till lantliga retreat på den skånska landsbygden. Nedan kan du läsa mer om några av våra mest populära boenden och vad de har att erbjuda. 

Palm Tree Hotell

Palm Tree Hotell är ett modernt och personligt aktivitetshotell i centrala Trelleborg. Här blir du bortskämd i såväl restaurangen som i hotellets
relax med bl a IR-bastu.

Läs mer och boka

Hotell Dannegården

Hos Hotell Dannegården välkomnas du av familjär stämning och kan spendera din lediga tid i restaurangen eller i den härliga trädgården med pool och spabad.

Läs mer och boka

Hotell Magasinet

Clarion Collection Hotell Magasinet är inhyst i ett gammalt spannmålsmagasin som byggdes i början av 1900-talet. Hotellet bjuder på stadens mest spännande utsikt där himmel och hav möts.

Läs mer och boka

Trelleborg Strand

Trelleborg Strand är en omtyckt camping med nyrenoverade stugor, härlig strand och fin badbrygga. Här ligger även restaurang Siluett, med skönt häng för lunch, after beach och middagar ackompanjerade av magiska solnedgångar.

Läs mer och boka

Weinbergs Hotell

Weinbergs Hotell på Idala gård är ett intimt hotell med stort fokus på gastronomi och närodlat. Hotellet är inhyst i en traditionell bondgård från 1859 och är en perfekt plats för lantlig retreat. Restaurangen är en modern & rustik gårdsbistro där menyn varierar utifrån säsong och råvaror.

Läs mer och boka

Smygehus Havsbad

Smygehus Havsbad är ett av sydkustens
historiska badhotell som förvandlats till ett modernt hotell med restaurang, relaxavdelning, pool, strandnära semesterhus och hotellrum, men framför allt en bländande vacker utsikt över havet.

Läs mer och boka

Smygehuk Lighthouse hostel

Några hundra meter väster om Sveriges sydligaste udde, Smygehuk, ligger Smygehuk fyr. Här kan du gå upp för att njuta av en oförglömlig utsikt och även spendera natten likt en fyrvaktare hos Smygehuk Lighthouse hostel.

Läs mer och boka

Villa Beddingstrand

Villa Beddingstrand lockar med våffelcafé och boende, bara 500 meter från en av sydkustens härliga badstränder. Beddingestrand är känd för sin vita sandstrand och är också en populär plats för wind- och kitesurfing.

Läs mer och boka

Jordberga Slott & Parkhotel

Jordberga Slott är känt i skrift sedan 1355. Slottet är privatägt och ägarfamiljen erbjuder bokade visningar av slottet och slottsparken. Grupper som söker exklusiv avskildhet kan hyra slottets Parkhotell med 10 rum i sin helhet.

Läs mer och boka