Guldpalmen 2022

Visit Trelleborgs Guldpalm delas sedan 2017 ut till företag inom besöksnäringen.

Kriterier 2022.
”Visit Trelleborgs Guldpalm delas varje åt ut till ett företag inom besöksnäringen som gör Trelleborg till en bättre plats att besöka. 2022 ska strålkastarljuset sprida extra glans över de aktörer som gjort något extra för att bidra till en hållbar samhällsutveckling. Det kan vara någon som arbetar extra hårt för att kunna hålla öppet året runt eller som vågat göra en satsning som gjort avtryck inte bara i Trelleborg, utan hela Skåne. Det kan också vara någon som är en stjärna på samarbete och bjuder frikostigt på sig själv och sin kompetens. Verksamheten skall finnas i Trelleborgs kommun.

Grattis Palm Tree Hotel som vinner Guldpalmen 2022!

 

Motiveringen lyder:

”Med stort engagemang för möten mellan människor och en genuin önskan om att fler ska uppleva mer – oavsett om man är en nyfiken turist, driftig företagare eller ett utsatt barn – bidrar årets vinnare av Guldpalmen till att göra Trelleborg och Sydkusten både attraktivt och medmänskligt.”

I år har allmänheten, bestående av både lokala trelleborgare och destinationens besökare nominerat sina favoritföretag till Guldpalmen. Av de 51 nominerade aktörerna har sedan en jury, bestående av tidigare vinnare och representanter från Visit Trelleborg, utsett finalisterna Restaurang SiluettSlättarps Gård och Palm Tree Hotel.

– Hos dessa tre aktörer ser vi just det som vi önskar premiera. Genom sin kreativitet och vilja till samarbete bidrar de till en smart och hållbar destination som är attraktiv för såväl besökare som oss trelleborgare, Erik Lundström ordförande för Visit Trelleborg.

I samband med skyltsöndagen tillkännagavs vinnaren av Guldpalmen 2022 – nämligen Palm Tree Hotel med motiveringen:

”Med stort engagemang för möten mellan människor och en genuin önskan om att fler ska uppleva mer – oavsett om man är en nyfiken turist, driftig företagare eller ett utsatt barn – bidrar årets vinnare av Guldpalmen till att göra Trelleborg och Sydkusten både attraktivt och medmänskligt.”

Även om alla finalister har utmärkt sig genom både stort engagemang och innovationsförmåga ville juryn särskilt premiera Palm Tree Hotels initiativ som stärker destinationens attraktionskraft och främjar social hållbarhet.

– Ägarna och deras medarbetare är drivande och visar tydligt att de vill bidra till en positiv utveckling i Trelleborg. Initiativ så som Business Club, ett lokalt företagsnätverk, samt den starka förankringen i föreningslivet är exempel på hur besöksnäringen kan bidra till lokal samhällsutveckling, konstaterar Erik Lundström. Men det som värmde juryns hjärta extra mycket är den satsning som görs för att socialt utsatta barn ska få uppleva en oförglömig jul.

Utöver äran och guldpalmsstatyn tilldelas företaget även en utvecklingscheck på 10.000kr som kan användas för produkt-, marknads och företagsutveckling.

Läs mer om Palm Tree Hotel här!

 

Tidigare Guldpalmsvinnare

Guldpalmen 2022

Grönby Chark

Guldpalmen 2020

Smygehus Havsbad

Guldpalmen 2019

Hällåkra Vingård

Guldpalmen 2018

Lilla Beddinge Teater