• Svenska
  • English
turist@trelleborg.se 0410 - 73 33 20

Guldpalmen

Visit Trelleborgs Guldpalm delas sedan 2017 ut till företag inom besöksnäringen i Trelleborgs kommun som bidrar till att göra Trelleborg till en spännande plats att besöka. 2020 är ett år då ingenting varit sig likt och kriterierna har därför tillfälligt anpassats för att priset ska kunna delas ut till ett besöksnäringsföretag som på ett bra sätt mött de utmaningar turistbranschen ställts inför i pandemins fotspår.

Tävling!

 

Ingen känner våra besöksmål så väl som våra besökare! Nu kan du som gärna upplever och besöker Trelleborg vara med och utse årets vinnare av Guldpalmen. Bland de som nominerar vinnaren lottar vi ut ett Citykort laddat med 1000:-. Din nominering behöver vi ha senast 15/11. Nomineringstiden har nu gått ut. Vinnare  av citykortet kontaktas via mail.

Nomineringarna är nu klara. Läs mer om våra nominerade här.

Kriterier 2020

 

”Årets nominerade ska med ett kreativt och innovativt arbetssätt ha mött de nya utmaningar som COVID-19 har inneburit för besöksnäringen. De nominerade har på så vis varit goda förebilder för andra inom besöksnäringen och har visat mod och handlingskraft i dessa för branschen så utmanande tider. Ekonomin ska vara i balans och det ska finnas ambitioner att utveckla verksamheten.”

Vinnaren utses av AB Visit Trelleborgs styrelse.

Tidigare Guldpalmsvinnare

Mick och Joanna Daly från Hällåkra Vingård som vann Guldpalmen 2019 berättar vad vinsten har betytt för dem:

”När vi vann Guldpalmen i november 2019 kändes det som en bekräftelse på det arbete vi lagt ner för att bygga upp Hällåkra till en turistdestination som i första hand lockade besökare från en större nationell och internationell marknad. Vinsten visade att vi gjorde något viktigt för Trelleborg och även ökade intresset för lokal turism utanför vårt närområde.

Vi har under det gångna året och i de utmanande tider vi lever i, märkt att Guldpalmen har öppnat  ögonen för oss även på̊ den lokala turistmarknaden. Det har gett oss möjlighet att fortsätta utvecklingen som en lokal mötesplats och för turismen i kommunen.

Guldpalmen, och framförallt Visit Trelleborgs fantastiska stöd, har hjälpt oss att inte bara fortsätta bedriva vår verksamhet men även utveckla och utvecklas trots ett osäkert år och en osäker framtid. Tillsammans för Trelleborg!”

Guldpalmen 2017: Bo Göran Andersson, arrangör av bl a Palmbussen och Palmtåget

Guldpalmen 2018: Lilla Beddinge Teater

Guldpalmen 2019: Hällåkra Vingård