• Svenska
  • English
visittrelleborg@trelleborg.se +46(0)410 - 73 33 20

Guldpalmen

Visit Trelleborgs Guldpalm delas sedan 2017 ut till företag inom besöksnäringen i Trelleborgs kommun som bidrar till att göra Trelleborg till en spännande plats att besöka. Ett lyckat besök på en destination, som man kommer ihåg och berättar om för andra, består av ett pärlband av värdefulla upplevelser, stora som små. Pandemin har prövat både kreativitet och innovationsförmåga hos kommunens besöksnäringsaktörer, inte minst de som bedriver småskalig verksamhet. Deras betydelse i en större helhet vill Visit Trelleborg nu uppmärksamma när det snart är dags att återigen dela ut Guldpalmen.

Kriterier 2021

” 2021 års Guldpalm ska gå till en småskalig aktör som med fingertoppskänsla satt guldkant på besökarens upplevelse av Trelleborg och Sydkusten. Verksamheten ska präglas av en kreativitet och visionär drivkraft som tar sikte mot en hållbar framtid. Aktören ska uppvisa ett engagerat entreprenörskap, balanserad ekonomi och ha ambitioner att utveckla verksamheten. Företaget ska ha mellan 1-5 anställda och ha sin verksamhet i Trelleborgs kommun. ”

Vinnaren utses av AB Visit Trelleborgs styrelse.

Tävling!

Ingen känner våra besöksmål så väl som våra besökare! Nu kan du som gärna upplever och besöker Trelleborg vara med och utse årets vinnare av Guldpalmen. Bland de som nominerar vinnaren lottar vi ut ett Citykort laddat med 1000:-. Din nominering behöver vi ha senast 20/10 till visittrelleborg@trelleborg.se. Skriv ”Nominering” i ämnesraden.  Vinnare av citykortet kontaktas via mail.  Nomineringsperioden har nu gått ut. Tack för alla förslag som kommit in. 

 
 
 

Grattis Smygehus Havsbad som vann Guldpalmen 2020!

Fjolårets vinnare, Brahim Hsissi från Smygehuks Havsbad beskriver betydelsen av att dela ut ett besöksnäringspris:

– När vi vann Guldpalmen i december 2020 kändes det som både ett erkännande för allt vi har åstadkommit i en ganska utmanande tid, men också en uppmuntran att fortsätta vara innovativa på redan mot framtiden. Helt enkelt en härlig bekräftelse för mig och mina arbetare.

 
Motiveringen löd:
 
Smygehus Havsbad har med ett kreativt och innovativt arbetssätt mött de utmaningar som COVID-19 innebär för besöksnäringen. Det unika läget på Sveriges sydkust har utnyttjats till att skapa ett ”karantänboende” där frukost, lunch och middag levereras direkt till gästhusen. Hotellets
konferensutrymmen har konverterats till familjerum och under hösten har mötes-lokalerna fått en digital uppgradering för att kunna erbjuda hybridmöten. Genom att visa mod och handlingskraft i dessa utmanande tider är Smygehus Havsbad en god förebild för sina kollegor inom branschen.

Tidigare Guldpalmsvinnare

Guldpalmen 2017: Bo Göran Andersson, arrangör av bl a Palmbussen och Palmtåget

Guldpalmen 2018: Lilla Beddinge Teater

Guldpalmen 2019: Hällåkra Vingård