Grattis Grönby Gårdscharkuteri som vinner Guldpalmen 2021!

Motiveringen lyder:

”Med fingertoppskänsla kring modernt mathantverk och med lokal hållbarhet som en röd tråd i det dagliga arbetet, berikar årets vinnare av Guldpalmen Trelleborg och Sydkusten med en reseanledning som inte bara inspirerar, utan även bidrar till en bättre värld.”

Kriterier 2021

” 2021 års Guldpalm ska gå till en småskalig aktör som med fingertoppskänsla satt guldkant på besökarens upplevelse av Trelleborg och Sydkusten. Verksamheten ska präglas av en kreativitet och visionär drivkraft som tar sikte mot en hållbar framtid. Aktören ska uppvisa ett engagerat entreprenörskap, balanserad ekonomi och ha ambitioner att utveckla verksamheten. Företaget ska ha mellan 1-5 anställda och ha sin verksamhet i Trelleborgs kommun. ”

Grönby Gårdscharkuteri ligger i det vackra backlandskapet i norra Trelleborg. Camilla och Viktor tillverkar egna charkuterier av djur från utvalda uppfödare där djuren lever på bästa tänkbara sätt ute i naturen. Inga tillsatser används, allt tillverkas på plats. Här finns även butik och en liten restaurang där du kan handla och smaka på det som tillverkas.

Läs mer om Grönby chark här!

 

Guldpalmen

Visit Trelleborgs Guldpalm delas sedan 2017 ut till företag inom besöksnäringen i Trelleborgs kommun som bidrar till att göra Trelleborg till en spännande plats att besöka. Ett lyckat besök på en destination, som man kommer ihåg och berättar om för andra, består av ett pärlband av värdefulla upplevelser, stora som små. Pandemin har prövat både kreativitet och innovationsförmåga hos kommunens besöksnäringsaktörer, inte minst de som bedriver småskalig verksamhet. Deras betydelse i en större helhet vill Visit Trelleborg nu uppmärksamma när det snart är dags att återigen dela ut Guldpalmen.

Finalister 2021

Allmänheten, bestående av både lokala Trelleborgare och destinationens besökare, har nominerat sina förslag som nu har blivit till tre värdiga finalister:

  • Lenzi – Pure Food, Lorenz Fahrner
  • Grönby Gårdscharkuteri, Camilla & Victor Waldenström
  • Slow Living home, Ellen Herrlin

– Hos dessa tre aktörer ser vi just det som vi önskar premiera i år. Här finns en nyfikenhet, ett modigt entreprenörskap liksom en fingertoppskänsla för kundernas ökade krav på produkternas ursprung. Alla tre representerar något vi i Trelleborg kan vara riktigt stolta över att få dela med oss av till våra besökare, konstaterar Erik Lundström ordförande i Visit Trelleborg.

Vinnaren utses av Visit Trelleborgs styrelse.

Tidigare Guldpalmsvinnare

Guldpalmen 2017: Bo Göran Andersson, arrangör av bl a Palmbussen och Palmtåget

Guldpalmen 2018: Lilla Beddinge Teater

Guldpalmen 2019: Hällåkra Vingård

Guldpalmen 2020: Smygehus Havsbad