Fixa höstmys i hem & trädgård

 

Nu när dagarna blir kortare och träden fäller sina löv vill vi gärna skapa värme och ljus i hem och trädgård. Trelleborg och Söderslätt lockar med en levande landsbygd med gårdsbutiker som har allt du behöver för att väcka skaparglädjen. Här tipsar några av våra lokala företagare om hur de skapar höstmys i hem och trädgård.

Livex

 

Hos Agneta som driver Livex råder det medelhavsklimat året runt. Här hittar du citrusträd, olivoljor, italienska delikatesser, marockanska fat, växter och inredning för både hem och trädgård. Agnetas bästa tips för hösten är att ta in sommarens teracotta i hemmet. ”-Den vackra, brända keramiken ger en varm känsla och det är många av sommarens växter som gärna vill in när kylan kommer, t ex kalanchoe.

 

Ting Ute & Inne 

 

-Vi tänker gärna hållbart, säger Karin och Sanna på Ting Ute & Inne. Behåll det du kan i sommarens utekrukor och addera pumpor, ljung och kanske en ljusslinga.” Så rätt tänker vi nu när ljuset är det vi behöver mest av allt! Addera ljuspunkter både i trädgården och inomhus. Sätt ut lyktor som du tänder upp, använd ljusslingor med timer så det är tänt när du kommer hem, lägg ut fällar när vädret tillåter för att skapa en varm och mysig inramning.

 

Södrast

Längst ut på Sveriges sydligaste udde omsluts Cecilia på Södrast av Östersjöns vågor året runt. Det är inte konstigt att hennes bästa tips är att använda flytljus för att skapa en mysig stämning hemma. Lågorna speglar sig vackert i vattenytan och löv i vackra färger piggar upp. Kanske vill du matcha ljusen i samma färgskala som löven? ”-Tänk på att använda konstgjorda löv i vattnet om du vill att ditt arrangemang ska hålla länge”, avslutar Cecilia.

Upptäck fler härliga butiker i Trelleborg

Se alla butikstips!