Konst, hantverk & gallerier

Mellan himmel och hav

Kreativitet och skapande. Modernism och tradition. Mjukt och hårt. Strikt och böljande. Variationen, ljuset och färgerna i det skånska landskapet har sedan länge inspirerat konstnärssjälar och hantverkare. Idag är tolkningarna lika många som uttrycken och inspirationen finns att hämta likväl i ögonblickets infall, som i årtusenden av genuin hantverkstradition. 

Konst i påsk

Skåne är känt för sina konstrundor i påskveckan och självklart finns det massor att uppleva även i Trelleborg och på sydkusten. Konstnärernas gallerier är öppna och du hittar härliga samlingsutställningar lite varstans. En klassiker är Köpmansmagasinet på Smygehuk där dörrarna slås upp till en samling av lokal konst och konsthantverk.

Designa din
egen konstrunda

Vi har gjort det lätt för dig att få en härlig konstupplevelse i Skånes sydvästra hörn. På vår konstkarta hittar du konstnärer, konsthantverkare och gallerier som bara längtar efter ditt besök. 

Ladda ner kartan här:

Konst & gallerier

Bjerbo Gård

Galleriet ligger i Dalköpinge och här hittar ni; Söderslättsmotiv, Stenar i havet, Damerna från Söderslätt mm. Galleriet är under ombyggnad och kommer även innhålla Café och butik.

Läs mer om galleriet här.

Galleri EP.D Design

På Gislövs läge, c:a 3 km öster om Trelleborg hittar du Emma P Dahls galleri/butik med alster i glas och keramik. Här finns även kurser i keramik, drejning och glas.

Läs mer om galleriet här.

Galleri IsieTio

Galleri IsieTio ligger norr om Smygehamn. Här finns utställningar vid påsk, under sommaren samt allhelgonahelgen. Här är även fyllt med konst tre sommarveckor.  

Läs mer om galleriet här.

Galleri Alma

På 1800-talsgården Almvik i utkanterna av Grönby visar konstnärsduon Marianne Larsson och Anders Nilsson upp sina alster. Här samsas produktion och utställningar.

Läs mer om galleriet här.

Estesio Artforum

En mötesplats för kultur och miljö mitt i Beddingestrand. Med möjlighet att vara med om en skapande process när konstnärinnan Birgitta Godlund målar eller skulpterar mitt i rummet!

Läs mer om galleriet här.

Galleri Fågel

Galleri Fågel är en arena för ny och intressant nutida konst främst från Norden. En blandning av måleri, grafik, skulptur och foto av etablerade och kommande nya konstnärer.

Läs mer om galleriet här.

Konst och utställningar

Skåne sjuder av aktivitet och kreativitet när konstnärerna på våren öppnar upp sina hem och ateljéer för besökare. Hundratals kreativa sinnen är engagerade i denna härliga konsthappening med mötesplatser i hela Skåne.

Här kan du se mer konst och utställningar

Konst & hantverk på Smygehuk

Längst ut på Sveriges sydspets Smygehuk, står det vitkalkade Köpmansmagasinet i skarp kontrast mot Östersjöns himmel och hav. Under påsk och hela sommaren hittar du lokal konst, hantverk och utställningar i två plan bakom de väderbitna dubbeldörrarna. Insup atmosfären, betrakta konsten och tillåt dig svepas med i de skånska konstnärernas alster.

Läs mer om konsten på Magasinet.