Lokalt producerat i Trelleborg

 

 

Den skånska myllan är som rikast i Trelleborg! Trelleborgs kommun är den kommun i Sverige som har störst andel produktiv jordbruksmark och den är av högsta klass! Bönder och lokala producenter drar nytta av den fruktsamma jorden och ställer lokala råvaror på våra bord. Du hittar 100% ekologiskt på Ängavallen, närproducerad läsk med mer smak än socker och restauranger som serverar läckerheter anpassade efter årstidens utbud.

Här finns en lista på några av våra innovativa mathantverkare!

HÄLLÅKRA VINGÅRD
Kan man odla vin i Skåne? Jomenvisst! Och med stor framgång dessutom. På Hällåkra Vingårds böljande sluttningar har vinrankorna frodats sedan 2003 och utvecklats efter naturens egna förutsättningar. Hällåkras röda, vita, mousserande och söta viner har karaktäristisk skandinaviska karaktär som återspeglas i färg, doft och smak. Hällåkra gård har funnits i familjen Hanssons ägo i fem generationer. Idag finns här en odling som omfattar ca 6,5 hektar och 20.000 vinplantor!

Läs mer

HÖNSINGE HANTWERKSBRYGGERI
I den gamla smedjan på Jordberga gods ligger Hönsinge Hantwerksbryggeri. Här bryggs öl på noga utvalda ingredienser och med vattnet från slottskällan på Jordberga gods. Ölet bryggs för hand, i liten skala och med mycket glädje. Sen buteljeras, kapsyleras, numreras och packas flaskorna för hand. Bryggeriet använder sig av energi från sol- och vindkraft. Restprodukterna blir biogas och biogödsel. Här bryggs öl för människor som efterfrågar öl utöver det vanliga!

 

Läs mer

HALLONGÅRDEN
1999 tog sjunde generationen Biärsjös över släktgården Bodarp 3:5, som har anor från tidigt 1800-tal. De beslutade att satsa på bärodling och valet föll på hallon! De första hallonen planterades 2001 och är det röda, pulserande hjärtat i verksamheten på gården. Det odlas, säljs, kokas, bakas och torkas hallon i oändliga mängder! Du kan komma till gården och själv plocka hallon eller handla i gårdsbutiken, fika i caféet, klappa djuren och framförallt njuta av livet, ensam eller tillsammans med hela familjen. I butiken hittar du även produkter från andra lokala leverantörer.

Läs mer

SODALICIOUS
Sodalicious är något så ovanligt som en liten ekologisk läskfabrik. Under devisen ”mer smak – mindre socker” tillverkas små mirakel på flaska som dyker upp på fler och fler restauranger och caféer i sydvästra Skåne. Läsken är sötad med rårörsocker och finns i många goda smaker. Vill du ha en mer vuxen smak satsar du på en Hum-Hum – en alkoholfri, ekologisk humleläsk  framtagen i samarbete med Hönsinge Hantwerksbryggeri!

Läs mer

MAGLARPSBULLEN
Lokalt, närproducerat, smakupplevelse och kärlek. Alla dessa ord är lätta att förknippa med Maglarpsbullen i Trelleborg. 1986 startades tillverkning av gammeldags gräddbullar i byn Maglarp, strax utanför staden. Under årens lopp har sortimentet utökats till att omfatta även läckra risbollar, fikonbullar och olika sorters chokladbollar.

Läs mer

Fler duktiga producenter i Trelleborg

Det är inte för inte att Skåne kallas för Sveriges kornbod. I Trelleborg finns förstklassig klass 10 jord som gynnar våra producenter.
Se fler här