Smygehuk på SVT slow-tv!

I tio dagar kommer SVT att sända slow-tv från flera fasta platser runtom i Sverige för att avspegla hur våren sveper över vårt avlånga land. Produktionen, som går under namnet ”Mot ljusare tider”, gästar även Smygehuk, Sveriges sydligaste udde.

Smygehuk på SVT

Ett av Sydkustens främsta besöksmål genomgår nu en rejäl upprustning där bland annat den turistiska infrastrukturen stärks. Dels handlar det om att stärka Smygehuks attraktionskraft och arkitektoniska inramning och dels skapas nu också förbättrade förutsättningar för evenemang att kunna genomföras på platsen. Detta genom att nödvändig teknisk utrustning så som t.ex. anpassningsbar belysning och tillgång till ström och fiber har möjliggjorts. Förbättringsarbetet tar nu paus och bereder plats för sommarens turister att få uppleva Smygehuk och slutförs senare i höst.

Sveriges sydligaste udde tillhör inte bara oss i Trelleborgs kommun utan är även en betydelsefull plats för alla svenskar. Därför känns det extra roligt att vi tack vare vinterns febrila arbete kan vara med i SVT:s produktion som hälsar våren välkommen till landet. En möjlighet vi inte hade haft om vi inte hade utvecklat infrastrukturen på plats, konstaterar Maarja Edman, VD Visit Trelleborg.

SVT sänder från Smygehuk i perioden 10 – 20 maj och Visit Trelleborg vill gärna uppmana lokala entusiaster att via SVT Duo-appen även själv bidra med egna bilder och filmer från området. Här finns många vackra vyer att dela med sig av.

Nu när vår och värme äntligen har nått oss kan vi skicka hopp om ljusare tider till övriga landet som än så länge bara kan längta efter den. Jag vet själv hur det är att sitta längre uppåt i landet och sukta efter sommaren, säger Maarja Edman.

 

När

10-20 maj 2021

Så här medverkar du!

Skicka in dina bilder via SVT Duo-appen som du laddar ner här