Slättens galleria

Vår vackraste shoppingrunda

Älskar du att shoppa, men vill göra det medvetet? Trelleborg och den livfulla landsbygden runt staden kallar vi för Slättens galleria. Här hittar du en härlig mix av mode, inredning, design, trädgård och lokalt hantverk. Trendiga varumärken samsas med vintage och loppis. Varje ställe har sin egen charm, alltid med samma känsla för kreativa idéer och stilsäkra urval. Här njuter du vår vackraste shoppingrunda i en inramning som präglas av tillgänglig stadsmiljö, ljuvlig landsbygd, mysiga byar och härlig kust.

Guider & Shoppingrundor

Vill du vara säker på att inte missa något eller behöver du tips på var du ska börja?
Testa Visit Trelleborgs shoppingrundor, låt dig inspireras på Goda Livet på Landets Vårrunda eller upptäck Trelleborgs innerstad med Citysamverkans Shoppingvandring.

Fyra shoppingrundor

Slipp planeringen – vi har fixat den åt dig! Visit Trelleborgs fyra shoppingrundor tar dig på härliga utflykter i Trelleborg, längs sydkusten och över hela Söderslätt. Ge dig ut på Slättens galleria som ligger framför dig redo att utforskas!

Här hittar du våra shoppingrundor.

Loppis apa

Shoppingvandra i city

Hitta shoppingpärlorna i Trelleborg city samtidigt som du upptäcker Sveriges sydligaste stad. Den unika shoppingvandringen på ca 5 km, guidar dig mellan kultur, lokal historia och shopping. Börja vid Trelleborgs C för att nyttja dagen maximalt.

Ladda ner Citysamverkans shoppingvandring.

Goda livet på landet

Goda livet på landet är ett samarbete mellan charmiga butiker, gårdsbutiker med närproducerat,  gårdskrogar, gallerier,  hotell och mycket annat, alla lantligt belägna på Söderslätt och Sydkusten. En stor mängd guldkorn bjuder på unika upplevelser.

Här hittar mer om Goda livet på landet

Shopping för själen

Landsbygden och sydkusten runt Trelleborg lockar med såväl små unika butiker, loppisar, gallerier och trädgårdsinspiration. Välkommen till en shoppingtur i vacker, öppen miljö långt från trängsel och stök.

Butiker på landet

Gör ett besök hos våra mysiga och personliga butiker på landsbygden. Här finns allt från charmig second hand till handplockad design i rik variation.

Här finns en lista med våra butiker på landet.

Loppis apa

Loppis & vintage

Det råder ingen tvekan om att loppis och återbruk ligger i tiden. Slättens galleria har ett rikt och varierat utbud av hållbar inredning, loppis, vintage och second hand.

Här hittar du en lista för medvetna konsumenter.

Konst & gallerier

Skånes fria vidder och kreativa kraft speglas i lokal konst och konsthantverk. Välkommen att ta del av de  konstnärliga uttryck Trelleborg och sydkusten erbjuder.

Här hittar du mer om konst och konsthantverk .

Slättarps gård

Njut av en blomstrande mötesplats på den skånska slätten. Här finns flera butiker under ett tak, med inredning, mode, blommor och vintage. Slå dig sedan ner för en fika eller en bit mat. Ryktet säger att många kommer hit enbart för räksalladen! 

Läs mer on Slättarps i Skegrie här.

 

Holmanäs gård

På Holmanäs gård ligger Dahlia och Vänner, med en härlig mix av inredningsdetaljer, kläder, möbler och accessoarer. Gammalt blandas med nytt och en del är återbrukat. I café Mat och Kök stillar du fikasuget med ljuvligt hembakat.

Läs mer om Holmanäs gård här. 

Vill du stanna lite längre?

Utbudet är rikt och omfångsrikt – det kan vara svårt att hinna på en dag. Trelleborg och Sydkusten erbjuder
många sköna boenden som står redo att sätta guldkant på din vistelse. Lyxigt eller enkelt, slott eller koja – du väljer själv.
Bara kom som du är – det gör vi också!

Weinbergs Hotell

I en vacker fyrlängad skånegård, fem minuter från Skånes omtalade sandstränder ligger Weinbergs Hotell på Idala Gård. Bli bortskämd med gastronomi och närodlat i unik miljö.

Läs mer om Weinbergs.

Hotell Dannegården

Hotell Dannegården ligger i en vacker gammal redarvilla i centrala Trelleborg. Här kopplar du av i personligt inredda rum, utomhusjacuzzin och njuter av det Italieninspirerande köket.

Läs mer om Dannegården.

Palm Tree Hotel

Palm Tree Hotel ligger mitt i Trelleborg, nära till allt du behöver. Mysiga kaféer, restauranger, shopping och kulturliv. Ät på restaurangen The Peacock och njut nybyggd relax med IR-bastu.

Läs mer om Palm Tree hotel.

Smygehus Havsbad

Smygehus havsbad, ett stenkast från Sveriges sydligaste udde, är ett anrikt badhotell med lång historia. Du bor vid Ötersjöns strand med relax, infinitypool, restaurang, veranda och en hänförande utsikt över havet.

Läs mer om Smygehus havsbad.

 

Axatorpsgården

Längs en slingrande grusväg, mitt på den skånska söderslätten och med havet i horisonten hittar du Axatorpsgården. En skånsk fyrlängad korsvirkesgård med anor från 1700-talet. Här bor du lantligt, fritt, ostört och med mycket charm.

Läs mer om Axatorpsgården.

Minnesberg B&B

Minnesberg B&B ligger intill det gamla tegelbruket och har en gång i tiden varit kontor och direktörsvilla. Njut av ett helt unikt boende i det böljande backlandskapet norr om Trelleborg och med slättens galleria precis utanför dörren.

Läs mer om Minnesberg.