Shoppingrundor på Skånes sydkust

Kolla in våra fyra shoppingrundor som tar dig på härliga utflykter i Trelleborg, längs sydkusten och över hela Söderslätt. Vi har delat upp rundorna i Västra rundan, Cityrundan, Kustrundan och Slättrundan och lagt till några tips där du kan stanna för lunch och fika. Du hittar ett brett utbud inom mode, inredning, design, trädgård och lokala delikatesser. Framförallt rör du dig i vackra, öppna miljöer långt från trängsel och stök.

Det lokala näringslivet håller öppet för dig.  Fortsätt att visa omtanke genom att tvätta händerna, hålla avstånd och stanna hemma och du är sjuk.

 

Västra rundan

Rundan väster om Trelleborg tar dig mot Höllviken och Vellinge. Ditt första stop är hos Dahlia och vänner (1) på Holmanäs gård där du hittar design och mode i en noga utvald blandning av gammalt och nytt. Näst på tur är Antikt & Design i Kämpinge (2) och Almaregården (3), även det i Kämpinge. Därefter följer Fridhem Gaard 1887 (4) och Hem till gården (5) utanför Vellinge där trädgårdsartiklar, växter, inredning och presenter samlats i en härlig mix. Hos Majas Cottage på Lorensdal (6) plockar du ihop kvällens middag bland egenodlade och lokalproducerade grönsaker. När du svänger in på Hallongården (7) möts du av odlingar, gårdsbutik och café. Kanske är det dags för en kaffetår? Annedals Gård (8) fyller butiken efter säsong med härliga grönsaker, potatis, bär, frukter, sylter och marmelader. Rundan avslutas på Slättarps gård (9) med inredning, mode, textil, blommor och delikatesser.

Mat- & fikatips på Västra rundan är Hallongården (7), Lenzi Pure Food på Slättarps gård eller Ängavallen med sina 100% ekologiska råvaror som du kan njuta på plats eller handla med hem i gårdsbutiken.

 

Cityrundan

Rundan i Trelleborg City tar dig med till unika butiker med ett stort och varierat utbud. I centrum och längs gågatan finns mycket mer att upptäcka, men vi har valt ut några godbitar för dig som gillar mode, inredning och delikatesser. Hos Signum (11), Milda Matilda (12) och Puls (13) hittar du mode för kvinnor med varumärken som Isay, Masai, Soyaconcept, Ajlike, Rosamunde, MINGEL, Cream, Vila, Please Jeans och mycket mer. Rumeriet (10), Annies Home (15), Thira (16) och Homemix (18) inriktar sig på inredning och presenter, precis som Eriks lilla värld (14) som även erbjuder blommor och vintageinredning. Krydderiet KummIn (17) är det perfekta stoppet för dig som vill handla med något gott hem till familjen.

Mat- & fikatips på Cityrundan är Dannegården som erbjuder avskild, vacker miljö mitt i city, Systrar & Bönor med härlig uteplats längs gågatan, och Casablancas innergård vid Stortorget.

 

Kustrundan

Kustrundan sträcker sig längs den vackra kusten öster om Trelleborg. Det första stoppet är hos Ting Ute & Inne (19) med inspirerande butik och visningsträdgård. Bara ett stenkast därifrån hittar du Agdas Countryshop (20), en säsongsöppen inrednings- och presentbutik som är rena drömmen om du gillar ”shabby chic”. Nästa stop är Smygehuk med Smyge Rökeri vid hamnen som ståtar med en delikatessdisk laddad med havets läckerheter och hos butiken Södrast (21) intill det gamla Köpmansmagasinet hittar du inredning, presenter, leksaker och mode för stor och liten. I Beddingestrand finns blomster- och inredningsbutiken Strandblomman (22) och Innergården 7 (23) med växter och design för trädgårdslivet.

Mat- & fikatips på Kustrundan är Café Smyge på Smygehuk med sin berömda räkmacka, 2:a Sandbank, eller ett riktigt strandnära smakställe Smygehus Havsbad.

 

Slättrundan

Slätten runt Trelleborg heter Söderslätt och t o m infödda skåningar säger att det är här du möter det skånskaste skånska. De många byarna och pilekantade landsvägarna tar dig till spännande små shoppingparadis. I Alstad hittar du Sartzro (26) där bohemisk och orientalisk inredning möts i en skön mix av antikt, nytt och återbruk. Nästa stop är hos Ullahills magasin (25) med kläder, inredning, växter och presenter. På andra sidan åkerstycket ligger Livex (24) – en medelhavsdröm med krukor, oljor, växter och inspirerande visningsträdgård. Den förutseende har förbokat en deg hos Grönby Gårdscharkuteri (27) och tar en lunchpaus med stenungsbakad surdegspizza – annars är en djupdykning bland de handgjorda charkuterierna och övriga delikatesser att rekommendera. I Hönsinge hittar du Lenas Skaparateljé (28) med presentartiklar med bl a Tina Järdhults motiv. Det sista stoppet på Slättrundan är hos Hönsinge Hantwerksbryggeri (29) på Jordberga gods som är ett mycket uppskatta microbryggeri med tillhörande gårdsbutik.

Mat- & fikatips är omtyckta Hällåkra Vingård och White Guide-rekommenderade Weinbergs.

 

Tillsammans med Trelleborg Citysamverkan har Visit Trelleborg satt ihop en shoppingvandring i city. 
Vi guidar dig mellan kultur, lokal historia och shopping i Trelleborg. Kartan hittar du till nedladdning i knappen nedan. 

Rundan är cirka 5 kilometer och den börjar och slutar på Centralstationen. Här är också start och mål på Skåneledens nord/syd-led, pilmgrimsväg och nationella cykelleden Sydkusten. Så, det finns många anledningar att även ta med sig cykeln och övernatta hos oss.

Fler shoppingtips

Slättarps Gård i Skegrie mellan Trelleborg och Malmö erbjuder allt från vällagad bistromat till vackra blommor, design, vintage och mode. Ett trevligt utflyktsmål.

Läs mer

Se på karta

Livsstilsbutiken Thira ligger ett stenkast från Stadsparken i centrala Trelleborg och erbjuder inredningsdetaljer, måste-ha-accessoarer, perfekta presenter och barnartiklar.

Läs mer

Se på karta

Eriks lilla värld är den mysiga butiken i Trelleborg centrum där du hittar blommor, trendiga inredningsdetaljer, vintage vaser och keramik. Hållbart, hippt och härligt.

Läs mer

Se på karta

Agdas Countryshop mellan Trelleborg och Smygehamn, är ett måste för shabby chic-älskare. Här hittar du heminredning, krukor och presentartiklar.

Läs mer

Se på karta

Fler butiker

Vi vet att du vet, men kom ihåg att flera butiker kanske har ändrade öppettider pga nuvarande situation, så dubbelkolla alltid genom att ringa eller kika in på butikens Facebooksida. De härliga burkarna på bilden kommer från Antikt & Design i Höllviken.

Se alla shoppingtips!