• Svenska
  • English
visittrelleborg@trelleborg.se +46(0)410 - 73 33 20
Trelleborg Turistcenter tipsar om…

Slättarps Gård

2005 lämnade Charlotta med familj Malmö för Skegrie med en dröm att skapa ett unikt ställe. Ett ställe som kunde växa i takt med nya idéer. Och vuxit har det gjort! Idag, drygt tio år senare är det gamla svinstallet norr om Skegrie ett populärt besöksmål med gäster från när och fjärran.

Det där unika stället fanns i skissblocket långt innan Charlotta upptäckte Slättarps Gård. I verkligheten fanns stället rakt framför huset i Skegrie, endast de vackra fälten låg emellan. När Charlotta besökte Slättarps Gård, så såg den precis ut som den gård hon skissat på i sina drömmar. Från början var förstås fastigheten ett gammalt smutsigt svinstall, som hade stått tomt de senaste åtta åren. Men Charlotta visste vad hon ville. Hon skissade och planerade och sen sa hon upp sig från sin tjänst inom butiksbranschen – och maken gjorde likadant.

Drömmen blev sakta verklighet och en livstilsbutik med café växte fram mitt ute på vischan. Charlottas mamma arbetade i caféet och hon själv i butiken – det var så det började år 2010. Ett par år senare gick Charlottas man Roger in i verksamheten på heltid, sortimentet utökades med en herravdelning, möbler och en festlokal. Ungefär samtidigt kom krögaren Lenzi Fahrner in i bilden, tog över caféet och öppnade sin restaurang.

Slättarps Gård är idag långt ifrån enbart en butik, utan ett utflyktsmål för hela familjen med många arrangemang. Med en mix av interiör, mode, textil, blommor, leksaker, café och restaurang, finns här något för alla. Lokaler kan hyras för fest, konferens, bröllop m m. 

”-Den första kämpiga vintern känns nu väldigt långt borta, säger Charlotta. Nu står vi med utökade lokaler, en framgångsrik restaurang och ett lyckat koncept – ett helt unikt ställe. Den sanna sagan om Slättarps Gård fortsätter såklart. Frågan är bara: Vad ska nästa kapitel handla om?”

Slättarps Gård
www.slattarpsgard.se
info@slattarpsgard.se
0733-83 59 95
Karta